Lezing over gezonder ouder worden | Marianne De EetLijn Coach
Lezing over gezonder ouder worden
(en hoe het verder gaat)


Bijna alle coaches van de EetLijn geven een lezing vlak nadat ze de cursus hebben afgerond of soms nog vlak daarvoor. Ze starten zo snel mogelijk met hun praktijk. Ik niet. Mijn lezing was pas een jaar later.
Waarom duurde het zo lang?
Dat had verschillende oorzaken. Onder andere omdat ik er daarvoor geen tijd voor (over) had.  Ik was er wel mee bezig en had ook al een paar klanten. Maar pas toen ik in december was gestopt met mijn betaalde baan had ik meer mogelijkheden en tijd om mij te focussen op de EetLijn.
Daarna duurde het dus nog 3 maanden eer die lezing er was.
De lezing gaf ik niet helemaal alleen. Het informatieve deel deed Nettie Bom, de oprichtster van de EetLijn. Zij kan als geen ander vol enthousiasme vertellen over wat de EetLijn allemaal kan doen voor jou en ze gaf tips om gezond(er) te gaan leven. 
Natuurlijk vertelde ik zelf ook iets. Over mijzelf, waarom ik voedingscoach ben geworden en wat ik hiermee graag wil bereiken. Dat staat gewoon op deze website, maar als je het vertelt is het toch anders.

De avond vloog voorbij. Het ging veel sneller dan alle voorbereidingen.
Daar was ik al weken mee bezig. En dan toch nog op het allerlaatst mijn eigen pen besteld, geluid en een scherm  geregeld. Maar alles was onder controle hoor.
's Ochtends stond ik nog de laatste muffins te bakken en was ik de goodiebags aan het vullen. En 's middags ging ik samen met mijn schoonzus naar de Spinne in Goes om alvast zo veel mogelijk spullen af te leveren en de stoelen en tafels in de zaal goed te zetten. Zodat ik heel relaxed 's avonds alleen nog maar de laatste dingen mee moest nemen en verder mooi kon staan te zijn in mijn jurk.

Echt relaxed was ik niet, want op het laatste moment had ik acht afmeldingen. Gelukkig kwamen er ook weer nieuwe bij en zaten er uiteindelijk 36 personen die interesse hadden in gezonde voeding. De hapjes waren gelukt en de goodiebag viel in de smaak.

Voorafgaand aan de lezing kon men een bodyscan met de Tanita body composition analyzer laten maken. Hierbij werd onder andere vetpercentage, lichaamsvocht en de metabolische leeftijd gemeten. Voor een uitleg hierover waren de geïnteresseerden welkom in mijn praktijk. Uiteindelijk heb ik 10 afspraken gemaakt en daar zijn weer hele mooie ontmoetingen uit voort gekomen.
Niet iedereen hoeft het programma van de EetLijn te volgen. Dat is helemaal afhankelijk van je klachten en je doel. Je kunt ook al op weg worden geholpen door naar je voedingspatroon te laten kijken.  Of misschien is er meer aan de hand en wil je iets aan de achterliggende reden doen. Een gesprek hierover lucht vaak al op en we kunnen samen kijken hoe dit verder kan worden aangepakt.

Het werken met verschillende mensen op verschillende manieren maakt het super leuk.
Ik wil vaker lezingen of workshops geven en nog meer mensen vertellen hoe ze door middel van hun eetpatroon te wijzigen iets aan hun gezondheid kunnen veranderen. En daardoor (voor een deel) van hun klachten af kunnen komen.  
Of workshops en trainingen geven bij zorginstellingen als Gors, Zuidwester of Arduin.
Ik ben er nu helemaal klaar voor!

Lezing over gezonder ouder worden
Marianne Gillot
1 april, 2019
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten
Het oog wil ook wat
(over schoonheid)