Over mij | Marianne De EetLijn Coach

Wie ben ik

Natuurlijk wil jij graag weten met wie je werkt, dus ik stel mij aan je voor.

Wat leuk je hier te zien. Je bent helemaal aan het juiste adres als je meer wilt weten wat gezonde voeding voor jou kan betekenen. Ik ben Marianne Gillot en ik ben voedingscoach.

Ik heb jarenlang last gehad van mijn darmen. Tot ik in 2014 ontdekte dat mijn darmen gevoelig bleken te zijn voor koemelk en tarwe. Toen heb ik mijn eetpatroon compleet aangepast en ben ik ook gestopt met het eten van geraffineerde suikers. Hierdoor viel ik  ruim 15 kilo af en verdwenen veel van mijn lichamelijke klachten.

Via Facebook kwam ik 2 jaar later in contact met de EetLijn van Nettie Bom. Haar programma leek heel veel op de manier zoals ik al at, maar ging nog net een stap verder. Had ik dat maar eerder geweten! Het had mij heel wat uitzoekwerk en gepuzzel gescheeld.

Enthousiast geworden door Nettie, ben ik begonnen aan de cursus Voedingscoach bij de EetLijn. Haar missie om Nederland gezond(er) te maken, spreekt mij heel erg aan. 
Daarna ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in de relatie tussen brein en darmen. Hierover, maar ook over andere onderwerpen zoals hormonen en de spijsvertering, heb ik diverse cursussen gevolgd bij de Ortho Health Foundation. 
Ik wil graag mijn kennis en ervaring delen en overbrengen op anderen.
Met mijn eetverleden weet ik zelf hoe moeilijk het kan zijn om je eetpatroon aan te passen. Maar het is mij wel gelukt. Ik gun anderen ook een gezonde leefstijl waardoor je weer meer energie krijgt en lekkerder in je vel zit.

Mijn doel is om samen met jou te werken aan een gezonde en verantwoorde manier van leven. Ik ondersteun en coach jou bij het bereiken en behouden van je nieuwe leefstijl. Als ervaringsdeskundige kan ik mensen helpen om weer op een positieve manier naar zichzelf en hun eigen lichaam te laten kijken.

Naast voedingscoach ben ik  vrijwillig coördinator bij het Maatjesproject Humanitas Zeeland. Wij koppelen vrijwilligers aan deelnemers met een licht verstandelijke beperking (LVB) om samen leuke dingen te doen. 
Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan met mensen met een LVB.  Mijn ambitie is om ook mensen met een verstandelijke beperking of ASS (Autisme Spectrum Stoornis) een gezond eetpatroon te laten volgen en hierbij te begeleiden.

 

Odoo • Tekst en afbeelding

Laatste blogs