Over mij | Marianne De EetLijn Coach

Wie ben ik

Natuurlijk wil jij graag weten met wie je werkt, dus ik stel mij aan je voor.

Omdat ik zelf de werking van orthomoleculaire  voeding heb ervaren, wil ik dat graag delen met anderen. Ik ben Marianne Gillot en ik ben voedingscoach.

Jarenlang, al van jongs af aan, had ik last van mijn darmen. De huisarts noemde het PDS en daar moest ik het maar mee doen. Tot ik in 2014 een test deed en ontdekte dat mijn darmen helemaal niet goed reageren op koemelk en tarwe. Toen heb ik mijn eetpatroon compleet aangepast en ben ik ook gestopt met het eten van geraffineerde suikers. Hierdoor viel ik ruim 15 kilo af en verdwenen veel van mijn lichamelijke klachten. Want ik had niet alleen last van mijn darmen, maar ook van mijn gewrichten en (soms) van onverklaarbare uitslag in mijn gezicht.

Na een jaar had ik mijn eigen nieuwe eet- en leefstijl onder de knie. Ik was helemaal enthousiast en wilde er nog veel meer over leren. Maar vooral ook overbrengen op anderen.  Daarom heb ik de cursus Voedingscoach gevolgd, want anderen helpen maakt mij blij.

Daarna ben ik mij steeds verder gaan verdiepen in de relatie tussen brein en darmen. Hierover, maar ook over andere onderwerpen zoals hormonen en de spijsvertering, heb ik diverse cursussen gevolgd bij de Ortho Health Foundation en de Natura Foundation. 
Mijn honger naar leren was (ook) niet zo snel gestild en daarom heb ik  de opleiding tot EMB therapeut gevolgd. Dat maakte voor mij het plaatje compleet om mijn vak uit te kunnen oefenen. 

Ik wil graag mijn kennis en ervaring delen. Met mijn eetverleden weet ik zelf hoe moeilijk het kan zijn om je eetpatroon aan te passen. Maar het is mij wel gelukt. Ik heb nu een gezonde leefstijl, weliswaar bereikt met vallen en opstaan. Met alles wat ik heb geleerd, kan ik jou helpen om dit ook te bereiken.

Mijn doel is om samen met jou te werken aan een gezonde en verantwoorde manier van leven. Ik ondersteun en coach jou bij het bereiken en behouden van je nieuwe leefstijl. Als ervaringsdeskundige help ik je om weer op een positieve manier naar jezelf en je eigen lichaam te kijken.

Hiernaast ben ik vrijwilliger bij het Maatjesproject Humanitas Zeeland. Als Maatje ga ik ongeveer een keer in de twee weken samen met iemand met een licht verstandelijke beperking (LVB) leuke dingen doen. 
Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan met mensen met een LVB.  Mijn ambitie is om ook mensen met een verstandelijke beperking of ASS (Autisme Spectrum Stoornis) een gezond eetpatroon te laten volgen en hierbij te begeleiden.

 

Odoo • Tekst en afbeelding

Laatste blogs