Workshops geven is leuk | Marianne De EetLijn Coach
Workshops geven is leuk
(over nieuwe dingen leren)


Van te voren had ik nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden om workshops te geven.
Het begon met gewoon een keer uitproberen van een idee wat al langer in mijn hoofd zat. Dit is gelijk al uitgegroeid tot verschillende soorten workshops met de vraag naar meer!

Het begon met de workshops 'Gezonde tussendoortjes bakken'. 
De beschikbare ochtenden (ik moest zelf natuurlijk ook kunnen) zaten meteen vol. Op Facebook kwam gelijk het verzoek: kan het ook 's avonds want ik werk overdag.
U roept, wij draaien. In het nieuwe jaar worden behalve ochtenden ook middagen en avonden in gepland.

Degenen die de eerste workshops hebben gevolgd, willen allemaal terugkomen voor een tweede. Dan gaan we iets hartigs en met groente bakken in plaats van zoet. Het aanbod zal moeten worden uitgebreid. Geen probleem! Ik ga met alle plezier aan de slag om nieuwe recepten uit te proberen.

Behalve de bakworkshops kwamen toevallig ook andere workshops op mijn pad.
Op Facebook las ik een bericht over de Fit2Work Week. Dit is een initiatief vanuit organisaties in zorg, hulpverlening en onderwijs, die samen het belang van fitte en vitale medewerkers onderkennen. Omdat ik zelf in de zorg heb gewerkt, kon ik dit initiatief alleen maar toejuichen. 
Dus ik stuurde gelijk een maitje in de veronderstelling dat het programma al vol zat. Maar wie niet waagt die niet wint.  Ik bood twee korte en praktische workshops aan: Veilige Vetten en Etiketten lezen. Gelukkig was er nog ruimte over in het programma en heb ik beide workshops 2x gegeven in Goes en Middelburg.

Dit was voor mij ook nieuw om te doen. Natuurlijk vertel ik wel vaker over deze onderwerpen, maar niet perse een klein uur achter elkaar aan een groep. 
En er kwamen veel vragen! Gelukkig kon ik bijna alles beantwoorden. Bij een specifieke vraag over frituren (daar ben ik niet zo in thuis), heb ik nog het een en ander opgezocht en nagestuurd. Ook voor mij weer een mooi leermoment.

Dat is het leuke van deze workshops, ik leer er zelf ook weer van. Om je kennis op de juiste manier over te brengen, moet je zelf goed op de hoogte zijn.  Ik vind het altijd leuk om nieuwe dingen te leren of iets op te zoeken als ik het niet weet. Dat deed ik vroeger al in mijn ouderwetse (waar niets mis mee was) encyclopedie.
Mensen iets leren en enthousiast maken over een gezonde leefstijl, doe ik met veel plezier. 

Maar het allerleukste is toch wel dat ik nieuwe mensen ontmoet en daar mooie gesprekken mee heb. Zeker bij de workshops die ik thuis geef, gaat het niet alleen over bakken. Er komen heel veel andere onderwerpen op tafel. 
Deze mensen kennen elkaar ook niet altijd en een goede sfeer en vertrouwen is belangrijk. In een veilige omgeving waarbij iedereen zich prettig en gelijk voelt, gaat alles veel beter.

Daarom blijf ik de workshops voorlopig thuis geven. Dat vind ik zelf veel fijner dan in een ruimte die niet van mijzelf is.
Misschien is het wel praktischer, groter en professioneler, maar ik doe het liever op mijn eigen manier. Met mijn eigen Engelse servies wat dan eindelijk eens uit de kast komt.
En in de zomer kunnen we lekker buiten in de tuin alles gaan proeven.
Of groente uit de moestuin verwerken in een quiche.
De courgettes in een curry voor Indische kookworkshops ......

Heb je zin gekregen om een keer mee te doen?
Of heb je suggesties voor een speciale workshop?
Laat het mij weten in een reactie op deze blog, via het contactformulier of stuur een mailtje naar marianne.gillot@deeetlijn.nl

Je bent van harte welkom!

Workshops geven is leuk
Marianne Gillot
2 december, 2019
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten
Workshop gezonde tussendoortjes
(over nieuwe ideeën)