Hoe overleef je de coronacrisis? | Marianne De EetLijn Coach
Hoe overleef je de coronacrisis?
(over de 3 B's)

Hoe heb ik de coronacrisis tot nu overleefd?

Het was vorige maand relatief rustig maar dat is inmiddels veranderd. Waar ik eerst weinig zin had om iets te ondernemen, zijn mijn dagen alweer goed gevuld. Gelukkig wel met dingen waar ik positieve energie van krijg. 



Blijven leren

Omdat er op dit moment geen grote bijeenkomsten mogen plaatsvinden, worden er veel scholingen online aangeboden. Ideaal voor mij! Nu kan ik gewoon vanuit huis (want ik ga nog steeds niet graag ergens naar toe) in een dag of dagdeel van alles bijleren. Zonder reistijd, files en mensen om mij heen. In het pre-corona-tijdperk had (of nam) ik geen tijd om achter de studieboeken te gaan zitten. Nu heb ik er in ieder geval de tijd voor. Ik vind het fijn en belangrijk om mijn kennis te vergroten en bij te blijven leren. Dus dat is mooi meegenomen.
De komende weken staan er weer een paar interessante cursussen gepland. Daarna weet ik nog veel meer over allerlei verschillende gezondheidsklachten, een goed werkend immuunsysteem, welke interventies je daarbij kunt toepassen en eventuele orthomoleculaire suppletie kunt inzetten.

Behalve met scholing ben ik meer bezig met schrijven en zichtbaarheid. Dat stond al een tijdje op het programma, alleen kwam het er steeds niet van. Het is natuurlijk lekker veilig om je te verschuilen achter druk druk druk met van alles en nog wat. Uiteindelijk moet er wel een keer iets concreets worden neergezet. 


Fotoshoot

Begin mei heeft mijn vriendin (en collega coördinator van het Maatjesproject) foto's van mij gemaakt in de tuin en mijn praktijkruimte. Het leverde behalve veel lol ook foto's op die ik met goed fatsoen kan gebruiken. Er staan er zelfs al een paar op de website. (snel kijken!!)
Verder werk ik eindelijk aan mijn nieuwsbrieven, programma en recepten. De recepten staan nu nog niet op de website, omdat het wat lastiger is dan ik dacht. Tenminste ... om het er uit te laten zien zoals ik het voor ogen heb. Hier en daar moet er een beetje gesleuteld worden. Iets minder kritisch zijn, scheelt vast ook.


Bakken en bloemen

Er wordt uiteraard volop gebakken om de recepten te testen voor ik ze kan delen. Wat een straf om elke zondag weer een cake, muffins of taart te maken en de rest van de week op te eten. Gelukkig zijn het verantwoorde baksels zonder suiker. En testpubliek is makkelijk te vinden.

Omdat de sportscholen helaas gesloten zijn, bestaat mijn huidige lichaamsbeweging vooral uit tuinieren. Dat doe ik dan ook elke dag. Zoals ik al eens in een vorige blog schreef, brengt het mij rust in mijn hoofd.
Wat ik heerlijk vind om te doen, is uitgebloeide bloemen verwijderen. Iedere dag haal ik er zoveel mogelijk weg.  Behalve de rust die het mij geeft, heeft het een bijkomend voordeel: het levert namelijk (nog) meer bloemen op. Omdat de kracht van de plant niet naar het produceren van zaadjes gaat, worden er nieuwe knoppen gevormd.

Ik heb mij alleen nooit eerder gerealiseerd dat ik zo veel bloemen weghaal. Laatst heb ik ze voor de grap eens geteld. (Ook gelijk heel rustgevend.) Per dag zijn het er ongeveer 1000! Dat klinkt als een enorme klus, maar dat valt reuze mee. Bij de bloemen van de ooievaarsbek op de foto zijn het er gemiddeld 150 per keer.  Zo staan er een aantal vergelijkbare en andere planten in tuin waarbij het de moeite waard is om dit te doen.
Ik haal niet bij elke plant de uitgebloeide bloemen weg. Dat wordt zelfs mij te dol.  En omdat het zo droog is, zijn veel planten snel uitgebloeid wat een dorre boel oplevert. Jammer, maar die planten snoei ik dan zo ver mogelijk terug.  

De 3 B's

Deze 3 B's: bijscholing, bakken en bloemen, hebben mij geholpen om de afgelopen weken op een positieve manier door te brengen. Het bracht mij afleiding, rust en inspiratie. 

Nu weer snel terug naar het oude normaal. Maar wel met nieuwe inzichten.

Odoo • Tekst en afbeelding
Hoe overleef je de coronacrisis?
Marianne Gillot
30 mei, 2020
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten
De impact van de coronacrisis
(en wat doet het met mij)