Hoe krijg je een gezonde leefstijl? | Marianne De EetLijn Coach
Hoe krijg je een gezonde leefstijl?
(over  eten en bewegen)

Hoe sportief was ik?

Een jaar geleden schreef ik ook een blog over hoe sportief ik zelf was. Nou, niet zo heel erg op dat moment.  Er is in 1 jaar tijd veel veranderd, want sinds november 2019 train ik bij fit20.

Eerst was ik gezond kritisch (lees: sceptisch) en dacht ik: 1x per week 20 minuten trainen, dat kan nooit wat zijn. Toen ben ik mij gaan verdiepen en las ik iets over high intensity. Dat kende ik. Op de hometrainer deed ik soms een High Intensity Interval Training omdat dit veel effect had.
Mijn nieuwsgierigheid was gewekt, ik trok de stoute sportschoenen aan en meldde mij aan voor een proeftraining. Want ik wilde het natuurlijk wel eerst voelen en dan geloven.


Afzien

Dat viel tegen! Nou ja, eigenlijk niet want het is juist perfect voor mij. Maar het was afzien. Denk maar niet dat het een makkie is in die 20 minuten. Het is echt zwaar en ik sta na elke training te trillen op mijn benen. Het geeft mij wel degelijk het gevoel dat ik heb gesport.
Wat  voor mij heel belangrijk is, is dat ik het onder begeleiding doe zodat er niets fout kan gaan. In een grijs (of juist nog niet zo grijs) verleden trainde ik thuis met losse gewichten.  Ik ging al snel te zwaar trainen en vaak in de verkeerde houding. Met als gevolg overbelasting en blessures.

Nu kan het niet fout gaan. Ik train op een toestel dat  precies op mij wordt afgesteld. En altijd onder begeleiding van dezelfde personal trainer. Die corrigeert waar nodig en helpt je als je er even doorheen zit. En geloof me, dat gebeurt.
Je traint op afspraak dus het staat vast in je agenda. En dan ga je ook.  Ik heb die stok achter deur echt nodig, want anders ga ik gewoon niet. Herkenbaar?


20 minuten

Het is ideaal, 1x in de week slechts 20 minuten trainen. Dat moet toch voor iedereen haalbaar zijn? In je gewone kloffie in de pauze,  voor of na je werk of tussen twee afspraken door. In een gekoelde ruimte, geen gezweet of douchen erna. En je traint altijd met maximaal 2 personen. Meestal dezelfde, dat is fijn en ook gezellig. 
Niet dat we veel praten want je bent heel geconcentreerd bezig en je moet goed op je ademhaling letten. Je conditie gaat door deze training ook vooruit. Dat is mooi meegenomen. Door te trainen bij fit20 heb ik nu bijna geen last meer van mijn rug en voel ik mij weer veel fitter en sterker.


Aanbieding

Is dit nu een promo praatje voor fit20? Nee hoor,  je moet gewoon zelf weten wat je doet. Maar ik vind wel dat bewegen bij een gezonde leefstijl hoort.
Het maakt niet uit of je naar de sportschool gaat voor  fitness of groepstrainingen, gaat wandelen, fietsen, hardlopen of een andere sport beoefent. Als je maar regelmatig beweegt en iets doet wat bij jou past en wat je leuk vindt. Anders houd je het niet vol en dat is jammer.

Het is natuurlijk helemaal ideaal als  je beweging met gezonde voeding combineert. Daarom heb ik samen met fit2o in Middelburg een mooie aanbieding gemaakt van ons gecombineerde programma. Deze aanbieding  geldt alleen als je bij fit20 Middelburg traint.
Wil je meer weten? Kom dan naar de informatie avond op 7 september in de studio van fit20 in Middelburg. Dan vertellen Chenine, personal trainer, en ik alles  over wat je van het programma kunt verwachten.

Je kunt je aanmelden via deze knop 

Odoo • Tekst en afbeelding
Hoe krijg je een gezonde leefstijl?
Marianne Gillot
30 augustus, 2020
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten
Darmen zijn je tweede brein
(over  loslaten)