Het oog wil ook wat | Marianne De EetLijn Coach
Het oog wil ook wat
(over schoonheid)


Hoe mooi moet eten er eigenlijk uit zien? 
Natuurlijk wil je geen bruin uitgeslagen plak ham op je grauwe brood of verlepte sla op je bord.
Ik wil zo min mogelijke onnatuurlijke toevoegingen en kleurstoffen om iets vers of mooi te houden. Daarom eet ik het liefst pure en onbewerkte producten en maak ik het meeste zelf.

Op Instagram zie ik de prachtigste foto's voorbij komen. Als ik zelf een foto deel van mijn baksels, dan steken ze maar schril af tegen alle pixel perfect pictures. #no filter zet ik er dan maar bij. En dat is de waarheid, want daar heb ik meestal geen tijd voor (over).

Maar waarom zou ik het mooier maken dan het is? Het gaat mij vooral om de inhoud. Deze muffins zijn bijvoorbeeld met haver- en notenmeel gemaakt, kokosolie en zonder geraffineerde suiker. Ik zorg dan wel voor een mooie achtergrond, om het nog een beetje op te leuken. Want het oog wil ook wat en dat vind ik prima.
Als de basis maar goed is. 

Wat voor eten geldt, geldt net zo goed voor mensen. Niets is nog wat het lijkt. Maar het gaat uiteindelijk om de binnenkant en niet alleen om de buitenkant.
Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik een enorme ijdeltuit ben. Ik kan zo een uur voor de spiegel bezig zijn (inclusief mijn haar doen, dat dan weer wel).  Maar ik kan ook in 5 minuten klaar zijn als het moet.
Waarom besteed ik er dan toch meestal veel tijd aan? Behalve dat ik het leuk vind om te doen, wil ik er verzorgd uitzien. Maar ik ga geen foto's van mijzelf bewerken. Het is zoals het is.  En ik ben zoals ik ben.  Dat is helaas totaal niet fotogeniek, maar veel leuker in het echt. ;)

Zorg dus goed voor je binnenkant.
Niet alleen wat je voeding betreft maar ook je geest.
Wees eens lief voor jezelf.
Zorg voor voldoende rust, ontspanning en leuke dingen.
Trek je niets aan van wat anderen vinden.
Als jij lekker in je vel zit, straal je dat ook uit.

Mijn muffins of koekjes zijn misschien niet de mooiste of geschikt voor een reclame foto. Maar ze zijn wel met liefde en zorg gemaakt en een uniek product.
Dat ben jij ook!

Wees gewoon jezelf, dat is prima.

Het oog wil ook wat
Marianne Gillot
17 maart, 2019
Deel deze post
Labels
Wijzig
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten
Balans
(over mijn zoektocht)