Afvallen is loslaten | Marianne De EetLijn Coach
Afvallen is loslaten
(over oude gewoontes en nieuwe energie)

Afscheid nemen

De herfst is een periode van loslaten. Bomen en planten verliezen hun bladeren om te voorkomen dat ze uitdrogen. Het is een natuurlijk proces om te overleven in de winter periode wanneer er weinig water op voorraad is.
In ons lichaam vinden eveneens natuurlijke processen plaats. Afvalstoffen worden afgevoerd via de dikke darm. Als mensen moeite hebben met loslaten of krampachtig vasthouden aan oude patronen, kunnen er obstipatie klachten ontstaan. Krampachtig is in dit geval dus letterlijk en figuurlijk. Geest en lichaam zijn met elkaar verbonden, ik merk het iedere keer weer opnieuw.

Afvallen is ook loslaten. Je lichaam verliest vetmassa en daar nemen we meestal makkelijk afscheid van. Het is echter een stuk lastiger om afscheid te nemen van gewoontes. Sommige van deze gewoontes heb je al jarenlang en zijn verbonden aan emoties of aan tradities binnen de familie. Bijvoorbeeld elke zondag een uitgebreid ontbijt, gebakken eitje en een croissantje eten met het hele gezin. Dat is een emotie die je niet graag kwijt wilt. 

Veilig

Elke dag een zak chips of een pak koekjes (of allebei) leeg eten, veroorzaakt meestal een emotie waarbij je je minder goed voelt.  En toch is het lastig om ook dit gevoel los te laten. Deze emotie en situatie ken je, die is veilig. Schuldgevoel en misselijkheid neem je op de koop toe.
Net als je eigen lichaam waar je aan gewend bent. Je voelt je er misschien niet prettig in, maar het is wel vertrouwd. Wat gaat er gebeuren als je er anders uitziet? Hoe wordt
er dan naar je gekeken en op je gereageerd?

Door los te laten ontstaat er ruimte en rust. Er is plaats voor nieuwe energie. Als jij je oude eetgewoontes vervangt, krijg je er zo veel voor terug. Dat had ik zelf nooit verwacht!
Mij bracht het rust, door veel minder met eten bezig te zijn en geen gestress over hoe ik de dag doorkwam zonder chocolade. Ik kreeg veel meer energie door mijn lichaam te voeden met gezonde voeding en door de producten waar mijn darmen slecht op reageerden te laten staan. 

Kleine stappen

Dat proces ging bij mij heus niet van de een op de andere dag  en verliep allerminst altijd even succesvol. Maar dat geeft niet. De positieve resultaten gaven mij genoeg motivatie om door te gaan.

Er is geen kant en klaar dieet dat voor iedereen werkt. Gezonder eten werkt wel voor iedereen. Ieder mens is uniek en elk lichaam werkt anders. Wat de een prima kan verdragen, kan bij de ander klachten opleveren. Zelfs als het om gezonde voeding gaat. En iedereen gaat weer op zijn of haar eigen manier om met veranderingen.
Ik kijk naar wat het beste bij jou past en waar jij je oké bij voelt.  Op die manier wordt het een gewoonte en houd je het ook makkelijk vol. 

Wil jij al deze gevoelens voorgoed uitzwaaien en opgeladen met energie verder? Je weer happy voelen in je gezonde vel? Je hebt altijd een keuze. Maak die keuze!
Ik nodig  je uit voor een gratis kennismakingsgesprek om te kijken waar ik jou mee kan helpen.
Laat je gegevens 
hier achter en ik neem contact met je op.  Je mag ook bellen naar 06 - 1879 8647 of een email  sturen.
 

Odoo • Tekst en afbeelding
Afvallen is loslaten
Marianne Gillot
30 september, 2020
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten
Hoe krijg je een gezonde leefstijl?
(over  eten en bewegen)